Gama Mendi- Incaltaminte din piele naturala

Toamna asta aducem noutati! Alege incaltamintea din gama Mendi si vei avea calitate spaniola la cel mai mic pret!

Produsele sunt confectionate in Spania, cu materiale de calitate superioara.

Partea exterioara este din piele naturala , asigura impermeabilitate. Modelele sunt confectionate in interior cu materiale textile de calitate, branturile au forma anatomica si ofera un confort sporit. De asemenea materialul folosit in interior este tratat antibacterian.

Produsele Mendi au un design modern, sunt confortabile, au flexibilitate buna. Talpa este dubla , antiderapanta, antialunecare si cu protectie antiperforare. 

Incaltamintea Mendi este potrivita pentru sezonul toamna – iarna, va asigura protectie, dar si un confort sporit!

Summit-ul de siguranță 2018: Organizați-vă pentru succesul în materie de siguranță!

Summit-ul de siguranță 2018: Organizați-vă pentru succesul în materie de siguranță!

 

Siguranța la locul de muncă este un subiect care de cele mai multe ori nu este luat in serios. Strategia de afaceri, planul, procesele si provocarile companiilor influenteaza adesea programul de siguranta implementat la locul de munca. Indiferent daca societatea dumneavoastra creste, se reduce, se transforma pentru o noua generatie sau pur si simplu incearca sa ramana pe linia de plutire intr-un climat de afaceri din ce in ce mai competitiv, intrebarea este daca una dintre prioritati ramane : “ Siguranta la locul de munca”?

Ca sa ne facem o idée despre importanta pe care o are sanatatea angajatului nostru putem porni de la rezultatele unor sondaje privind progresele inregistrate in domeniul sigurantei, luam in considerare unele dintre provocarile de rand indentificate pe piata muncii:

  • Compania face in prezent o transformare masiva, lucru care afecteaza personalul. Angajatii nu se mai concentreaza la locul de munca si astfel pot pierde din vedere pericolele evidente, fiind expusi unor riscuri majore
  • Transferul catre un mediu preponderent online, eficientizeaza afacerea, scade puterea de concentrare a angajatilor
  • Bugetul- in cazul in care compania nu dispune de fonduri suficiente pentru achizitionarea de echipamnete de proectia muncii sau a altor materiale legate de siguranta
  • Informari permanente si actualizate cu privire la siguranta si protectie muncii
  • Schimbarea mentalitatii si educarea angajatilor mai in varsta care trebuie sa inteleaga ca lucrurile nu se mai fac ca in trecut si trebuie sa se alinieze noului, tehnologiei.
  • Modificari, reglementari, standarde de calitate

Toate aceste provocari au un lucru in comun: Schimbare.

Indiferent daca schimbarile au legatura cu tehnologia, nivelurile de personal, reglementari sau regandirea strategiei de business, profesionistii sau responsabilii din domeniul sigurantei au ca sarcina principala sa fie la curent cu standardele de siguranta impuse pe piata muncii, sa convinga si sa implementeze notiunile de siguranta muncii, sa sutina excelenta in materie de siguranta in mijlocul obiectivelor in miscare ale strategiei de afaceri, tendintelor economice si proceselor in evolutie.

In calitate de angajat responsabil pentru domeniul sigurantei si protectia muncii , responsabilitatea principala este de a ghida eforturile companiei in domeniul sigurantei prin numeroase provocari si oportunitati cu care se confrunta compania atat interne, cat si externe. Cheia succesului este anticiparea impactului potential al strategiilor de afaceri, deciziilor manageriale , tendintelor din industrie privind siguranta si luarea unor masuri proactive pentru a garanta 100% ca angajatii nu sunt expusi riscului.

Expertiza in domeniul sigurantei nu este suficienta pentru a reusi sa implementati un program sigur si corect in ceea ce priveste protectia muncii. Trebuie sa va asigurati ca angajatii inteleg ceea ce li se comunica si trebuie sa aveti sprijinul conducerii companiei care trebuie sa va puna la dispozitie bugetul necesar pentru implementare.

La Summit-urile de securitate pentru protectia muncii principalul obiectiv este concentrat asupra factorilor organizationali care conduc la implementarea programului de protectie, sanatate si siguranta in munca. Participați la astfel de evenimente pentru a afla mai multe. Summit-ul de siguranță este liderul conferinței de siguranță , pentru a vă bucura de experiențe cheie, sesiuni generale bogate în informatii  vizate cu privire la  cele mai recente evoluții în materie de management al riscurilor și strategii practice pentru îmbunătățirea performanței în domeniul siguranței organizației dumneavoastra.

Inlocuirea bocancilor de protectie

Inlocuirea bocancilor de protectie

In general se recomanda inlocuirea la fiecare 6 luni, insa criteriile pentru inlocuirea pantofilor si bocancilor de protectie sunt subiective, tinandu-se cont in mod special de uzura acestora. Insa atunci cand siguranta si sanatatea angajatului trebuie puse pe primul loc, cu atat mai mult angajatorul trebuie sa tina cont si sa ia in calcul optiunea de a schimba in mod regulat incaltamintea de protectie cu bombeu metalic sau cea cu talpa antialunecare.

Conditiile in care se recomanda inlocuirea imediata

In general, se recomanda inlocuirea bocancilor de protectie cu bombeu in cazul in care se constata deterioarea bombeului. Pentru bocancii cu lamela anti-perforare, inlocuirea imediata se recomanda daca a avut loc un impact puternic, sau daca lamela a fost solicitata intens.

Trebuie notat faptul ca, in cazul bocancilor de protectie cu bombeu de otel, deteriorarea bombeului se va putea observa mai bine decat in cazul bombeului din material compozit. Daca un obiect greu cade pe bombeul de otel al bocancului de protectie, bombeul de otel va fi vizibil deformat si nu va mai reveni la forma initiala. Pe de alta parte, bombeul din material compozit, isi va pastra forma chiar daca au fost deteriorat considerabil.

Pentru bocancii de protectie impermeabili sau cu talpa anti-chimica, din cauciuc sau PVC, in cazul in care se constata o separere intre partile de cauciuc sau PVC, sau taieturi sau sparturi, incaltamintea respectiva va trebui schimbata imediat pentru a proteja angajatul.

Aceleasi situatii exista si in ceea ce priveste bocancii de protectie anti-alunecare. O data ce talpa s-a uzat si devine neteda si fara aderenta, aceasta si-a pierdut eficienta si devine periculoasa in sine.

Pentru a se evita accidentele de munca, angajatorii trebuie sa puna la dispozitie incaltaminte adecvata sezonului si a conditiilor de munca, si aceasta trebuie inlocuita de fiecare data cand este cazul.

Inlocuirea branturilor, extinde durata de viata a bocancilor de protectie

Pentru toate tipurile de încălțăminte industrială, uzura generală este de obicei mult mai mare și mult mai rapidă decat pentru alte domenii de activitate. Acest lucru se datorează suprafețelor dure și sarcinilor de lucru implicate, care determină ca degradarea talpilor să aibă loc mult mai repede.

Partea de jos pentru încălțămintea industriala este fabricată de obicei din materiale absorbante de șoc, cum ar fi poliuretanul sau cauciucul. Multe din materialele pentru incaltamintea industriala de astăzi sunt de asemenea poliuretanice. Deoarece aceste materiale sunt uzate în majoritatea timpului, poate exista o pierdere a absorbției șocurilor și a echilibrului și a controlului mișcării. Acest lucru poate duce la creșterea oboselii și durerii musculare.

Pentru a ajuta la depășirea acestei dureri și pentru evitarea starilor de  oboseală care apar frecvent datorita gradului mare de uzura pe care il are incaltamintea, branturile de înlocuire a socurilor  pot fi de mare folos. Pentru a oferi angajatului un confort maxim și o absorbție a șocurilor, alegerea branțului poate avea o importanță capitală. Talpa trebuie construită folosind o spumă sau un gel moale și nu greu, mai precis spumă de memorie între 25 și 45 durometru. Spuma de memorie este sensibilă atât la temperatură, cât și la presiune și se adaptează automat, permițându-i să se comprime și să revină dinamic cu fiecare pas al ciclului de mers pe jos. Un suport de arc cu contur moale și o ceașcă de toc de adâncime într-un branț sunt, de asemenea, necesare pentru a asigura controlul și echilibrul mișcării, care pot fi pierdute în timp ce purtați încălțăminte mai uzata. Folosirea branțului corect de înlocuire împotriva oboselii poate, prin urmare, să extindă durata de viață a încălțămintei industriale. Branturile interioare ar trebui să fie înlocuite cel puțin în același timp cu încălțămintea, dar chiar și mai devreme, dacă acest lucru este justificat.

Inlocuieste incaltamintea pentru siguranta ta

În concluzie, datorită naturii și calităților unice ale încălțămintei industriale, care contribuie la sănătatea și siguranța angajaților, se recomandă înlocuirea acesteia și a branțului său  într-un ciclu de șase luni sau dupa caz , in functie de gradul de uzura.

 

Rămâi confortabil în timpul iernii

 

Rămâi confortabil în timpul iernii

 

Conditiile de lucru in anumite domenii  devin și mai dificile în timpul lunilor de iarnă. Temperaturile scăzute, ploaia  si zăpada pot conduce la condiții extrem de alunecoase și periculoase, precum si la un discomfort fizic, picioare reci și umede.

Când faceți cumpărături pentru cizme sau bocanci de lucru de iarnă, știți déjà ce caracteristici trebuie sa indeplineasca?  Care sunt cele mai scăzute temperaturi în care lucrați? Cât timp veti petrece  în aer liber? Cât de multa zăpadă / ploaie ajungeîn mod obișnuit în zona dvs. de lucru? Ce fel de muncă veți face în aceste condiții?

Trei categorii principale pe care trebuie să le țineți minte în timp ce faceți cumpărături pentru încălțămintea de siguranță de iarna includ: impermeabilitatea, căldura și confortul.

Citește continuarea

Jacheta Oisly, croita special pentru tine!

Jacheta de dama, ideala pentru orice sezon. Este prevazuta cu gluga nedetasabila, material exterior din fas. Jacheta este captusita cu polyester 100%, este calduroasa.

Se poate strange intr-un  saculet , este practica si o poti avea oricand in geanta. Este ideala pentru orice sezon, are o croiala confortabila, si material usor, placut la atingere.

Cu siguranta te va ajuta si iti va oferi protectie impotriva vantului sau pentru precipitatii moderate.

Este prevazuta cu doua  buzunare cu fermoar pe exterior si doua buzunare interioare, foarte practice, usor de utilizat.

Jacheta Oisly este potrivita atat pentru drumetii, cat si pentru plimbari prin parc, sau pentru drumul spre birou.

Jacheta are utilitate mare, si daca este utilizata alaturi de o vesta  de blana sau de un guler de blana, poate conferi o nota de eleganta desavarsita.  Croiala usor cambrata te scoate in evidenta. Este foarte practica, iti ofera liberate de miscare, este croita perfect pentru a oferi mobilitate bratelor, se potriveste pentru orice tip de talie.

Daca ti-ai dorit o astfel de jacheta, insa nu ai gasit marimea potrivita, jacheta Oisly este alegerea perfecta, avand marimi de la XS- XXL.

Jacheta Oisly este alegerea perfecta pentru un eveniment de seara sau de zi, jacheta ascunde imperfectiunile: avantajeaza orice silueta si te face sa te simti minunat. Croiala moderna si confortabila pune in valoare orice tip de corp!

Jacheta Oisly este croita special pentru tine, cu siguranta o vei indragi! Este conceputa cu design modern, placuta la atingere, foarte calduroasa!

Reduceți potențialul de accidente: înainte, în timpul și după manipularea materialelor periculoase

Reduceți potențialul de accidente: înainte, în timpul și după manipularea materialelor periculoase

Asigurați-vă că angajații care ajung în apropierea materialelor periculoase înțeleg riscurile și măsurile de precauție. Angajatii dumneavostra trebuie sa cunoasca toate informatiile, in funcție de materialul periculos și de cantitatea folosita, pericolele pot varia de la moderat la mortal. De asemenea, angajații dvs. trebuie să realizeze că substanțele periculoase pot fi periculoase în moduri diferite, in functie de multi factori.

Acestea sunt clasificate in:

  • Coroziv (arde pielea sau ochii la contact)
  • Inflamabil sau combustibil (atrage focul și arde, face explozie)
  • Exploziv (expansiune rapidă a gazelor)
  • Reactiv (arde, explodeaza sau eliberează vaporii periculoși în contact cu aerul, apa sau alte produse chimice)
  • Toxic (otrăvitor)

Înainte de manipulare

Pentru a preveni accidentele și vătămările, explicati-le angajatilor dumneavoastra cum sa parcurga  etapele potrivite înainte de manipularea unui material periculos. Înainte de manipulare, angajații trebuie:

  • Sa citeasca etichetele și informatiile, pentru a afla mai multe detalii despre pericole și măsurile de siguranță necesare.
  • Asamblarea si verificarea corecta, conform informatiilor trecute pe etichete sau cartile tehnice alte utiliajelor sau materialelor si substantelor cu care intra in contact
  • Verificarea dacă există o ventilație adecvată.
  • Scoaterea oricarui produs din zona de lucru care ar putea aprinde sau reacționa cu materialul periculos.
  • Cunoașterea hartii de incendiu a cladirii, amplasarea stingătoarelor de incendiu, alarme, truse de prim ajutor, stații de spălare a ochilor, dușuri de urgență etc.
  • Înțelegerea procedurilor de urgență în cazul unei deversări chimice sau al altei eliberări accidentale de substante toxice.
  • Cunoașterea simptomelor expunerii la astfel de pericole și primul ajutor adecvat.
  • Să aibă pregătirea corespunzătoare și aprobarea pentru a lucra in domenii cu grad ridicat de risc

  În timpul manipulării

Atunci când angajații se ocupă de materiale periculoase, trebuie să ia următoarele măsuri de precauție:

  • Sa lucreze cu atenție, sa aiba capacitatea de a anticipa orice ar putea fi in neregula și sa lucreze cu un plan pentru a rezolva în siguranță orice problemă care ar putea apărea.
  • Sa se asigure că recipientele pentru substanțe periculoase sunt sigilate corespunzător și că sunt în stare bună și  nu prezintă scurgeri.
  • Sa raporteze orice scurgere imediat și sa urmeze regulile corespunzătoare pentru activarea procedurilor de curățare (de exemplu, chemarea unei echipe specializate în situații de urgență pentru scurgerile mari).
  • Sa se consulte de fiecare data cu un supraveghetor/ sef autorizat dacă întâmpină probleme pe care nu le înțeleg sau pe care nu le pot rezolva.
  • Sa actioneze imediat în eventualitatea expunerii neprotejate (primirea unui prim ajutor adecvat, notificarea unui supraveghetor și obținerea unei evaluări medicale ulterioare și a tratamentului, dacă este necesar).

După manipulare

După terminarea lucrului cu substanțe periculoase, angajatii trebuie:

  • Sa respecte procedurile de decontaminare necesare.
  • Sa indeparteze si sa elimine cu atenție orice factor ( ex, Imbracaminte) care poate intra in contact cu pielea, ochii, etc.
  • După îndepărtarea echipamentului individual de protecție, acesta trebuie dus la curatatorie specializată

 

Angajatorul trebuie sa asigure informatiile , instruirea necesara pentru ca, angajatii sai, care sunt expusi la un mediu cu risc ridicat, sa lucreze in conditii optime, in siguranta.

Sa se tina cont de:

  • Instruirea noilor angajați si îndeplinirea cerințelor de perfecționare
  • Pregatirea angajaților să recunoască, să manipuleze în mod corespunzător și să elimine materiale periculoase
  • Sa indentifice materialele periculoase
  • Instruirea privind deșeurile periculoase
  • Manipularea chimică sigură
  • Protectie respiratorie
  • Program de Supraveghere Medicală
  • Curățarea scurgerilor de materiale periculoase
  • Lucrul în condiții de siguranță cu lichide inflamabile
  • Extinctoare
  • Acțiune de urgență și prevenire a incendiilor
  • Comunicarea privind pericolele

 

Sanatatea si siguranta la locul de munca conteaza!

 

Protectia mainilor, o prioritate a locurilor de munca

Protectia mainilor incepe prin cunoasterea riscurilor de accidentare la locul de munca si cum pot fi ele prevenite.

 

De ce accidentarea mainilor este atat de serioasa?

Accidentarea mainilor este cel mai frecvent accident de munca. Fie ca este vorba de afectarea nervilor degetelor sau mainii, pierderea unui deget, arsuri sau reactii alergice, accidentarea mainilor poate avea un impact negativ asupra calitatii muncii si implicit asupra productivitatii. In cel mai rau caz, se poate ajunge la incheierea carierei si afectarea caliatii vietii.

 

Care sunt cauzele accidentelor?

Ganditi-va asa: de cate ori atingeti o suprafata numai ca sa va dati seama cat este de fierbinte? Va doare mana pentru ca nu ati apucat corect o piesa sau v-ati sucit incheietura in timp ce lucrati? Vi s-a intimplat sa fiti foarte aproape sa va prindeti sau sa va striviti degetul in timp ce lucrati? De cate ori pielea dvs. nu a intrat in contact cu substante chimice sau caustice?

Daca macar o data ati fost in situatii similar scenariului de mai sus, este de ajuns – ati fost norocosi ca nu v-ati accidentat dar data viitoare poate nu mai sunteti la fel de norocosi.

 

Clasificarea riscurilor de accidentare a mainilor la locul de munca

  1. Intepaturi, taieri sau laceratii cauzate de contactul cu obiecte sau instrumente ascutite sau crestate.
  2. Striviri, fracturi sau amputari cauzate de contactul cu unelte, curele, roti sau role, obiecte in cadere, inele si manusi sau haine prinse care pun in pericol mainile.
  3. Tensiuni, entorse sau alte leziuni muso-scheletice cauzate de folosirea gresita a uneltelor la locul de munca sau prea mari, pre amici sau grele pentru maini.
  4. Arsuri cauzate de contactul direct cu o suprafata fierbinte sau chimica.
  5. Dermatite sau alte afectiuni ale pielii cauzate de contactul direct cu produse chimice si alte materiale.

Prevenirea accidentarii mainilor nu este grea

Pentru a avea mainile in siguranta, este important sa stabiliti si sa impuneti reguli de siguranta la locul de munca. Sa va asigurati ca folositi echipamentul de protectie adecvat si cele mai potrivite manusi de protectie pentru munca prestata. Manusile si procedurile sunt ineficiente atat timp cat nu se folosesc sau nu se respecta. Fiti responsabili la locul de munca si luati in considerare sarcinile care pot naste riscuri de accidentare sau pun pielea in contact cu substante chimice.

 

Sfaturi pentru prevenirea accidentelor

  • Neatentia este principalul inamic: Stai alert si concentreaza-te sa iti tii mainile in siguranta in timp ce lucrezi, nu doar la inceput.
  • Nu ignora siguranta: tineti siguranta la echipamente si uneltele folosite in permanenta- no modificati pozitiile
  • Folositi corect uneltele: folositi numai cele mai potrivite unelte si echipamente pentru sarcina pe care o aveti si urmarind instructiunile producatorului.
  • Nu va puneti in pericol mainile: nu va puneti mainile sau degetele langa echipamentele in miscare si asigurativa ca ati inchis utilajele, echipamentele si uneltele inainte de a face lucrarile de intretinere, curatare sau reparatie
  • Cunoasteti bine uneltele cu care lucrati: identificati caracteristicile de siguranta ale uneltelor si echipamentelor inainte de utilizarea lor, cum ar fi intreruperea de siguranta
  • Faceti o verificare rapida vizuala: inspectati uneltele si echipamentul sa fiti siguri ca sunt in ordine inainte de inceperea activitatii.
  • Evitati marginile: tineti mainile si degetele departe de marginile ascutite (lame, cuie proeminente etc ).
  • Marimi: selectati acele unelte care sunt ergonomice (marimea corecta, usoare si cu caracteristici de tip anti-alunecare, anti-vibratii etc)
  • Nu va ganditi la moda: in timpul lucrului nu purtati inele, bijuterii sau articole de imbracaminte care pot fi prinse de obiecte in miscare
  • Nu uitati sa va puneti manusi: choose and wear the correct gloves that fit your hand. Make sure they’re the right gloves for the work being performed – not all gloves protect against all hazards alegeti si purtati manusile cele mai potrivite mainii dvs. Asigurati-va ca sunt manusile cele mai potrivite pentru munca pe care o prestati.

Ce fel de manusi aveti nevoie?

Uitati-va la manusile noastre inovative si performante  proiectate sa asigure maximum de protective pentru muncitori.

  • Manusi pentru protectie chimica
  • Manusi anti-taiere
  • Manusi de uz general

Manusi de protective termicaProtectia mainilor incepe prin cunoasterea riscurilor de accidentare la locul de munca si cum pot fi ele prevenite.De ce accidentarea mainilor este atat de serioasa?Accidentarea mainilor este cel mai frecvent accident de munca. Fie ca este vorba de afectarea nervilor degetelor sau mainii, pierderea unui deget, arsuri sau reactii alergice, accidentarea mainilor poate avea un impact negativ asupra calitatii muncii si implicit asupra productivitatii. In cel mai rau caz, se poate ajunge la incheierea carierei si afectarea caliatii vietii.Care sunt cauzele accidentelor?Ganditi-va asa: de cate ori atingeti o suprafata numai ca sa va dati seama cat este de fierbinte? Va doare mana pentru ca nu ati apucat corect o piesa sau v-ati sucit incheietura in timp ce lucrati? Vi s-a intimplat sa fiti foarte aproape sa va prindeti sau sa va striviti degetul in timp ce lucrati? De cate ori pielea dvs. nu a intrat in contact cu substante chimice sau caustice?

Daca macar o data ati fost in situatii similar scenariului de mai sus, este de ajuns – ati fost norocosi ca nu v-ati accidentat dar data viitoare poate nu mai sunteti la fel de norocosi.

Clasificarea riscurilor de accidentare a mainilor la locul de munca

  1. Intepaturi, taieri sau laceratii cauzate de contactul cu obiecte sau instrumente ascutite sau crestate.
  2. Striviri, fracturi sau amputari cauzate de contactul cu unelte, curele, roti sau role, obiecte in cadere, inele si manusi sau haine prinse care pun in pericol mainile.
  3. Tensiuni, entorse sau alte leziuni muso-scheletice cauzate de folosirea gresita a uneltelor la locul de munca sau prea mari, pre amici sau grele pentru maini.
  4. Arsuri cauzate de contactul direct cu o suprafata fierbinte sau chimica.
  5. Dermatite sau alte afectiuni ale pielii cauzate de contactul direct cu produse chimice si alte materiale.

Prevenirea accidentarii mainilor nu este grea

Pentru a avea mainile in siguranta, este important sa stabiliti si sa impuneti reguli de siguranta la locul de munca. Sa va asigurati ca folositi echipamentul de protectie adecvat si cele mai potrivite manusi de protectie pentru munca prestata. Manusile si procedurile sunt ineficiente atat timp cat nu se folosesc sau nu se respecta. Fiti responsabili la locul de munca si luati in considerare sarcinile care pot naste riscuri de accidentare sau pun pielea in contact cu substante chimice.

Sfaturi pentru prevenirea accidentelor

  • Neatentia este principalul inamic: Stai alert si concentreaza-te sa iti tii mainile in siguranta in timp ce lucrezi, nu doar la inceput.
  • Nu ignora siguranta: tineti siguranta la echipamente si uneltele folosite in permanenta- no modificati pozitiile
  • Folositi correct uneltele: folositi numai cele mai potrivite unelte si echipamente pentru sarcina pe care o aveti si urmarind instructiunile producatorului.
  • Nu va puneti in pericol mainile: nu va puneti mainile sau degetele langa echipamentele in miscare si asigurativa ca ati inchis utilajele, echipamentele si uneltele inainte de a face lucrarile de intretinere, curatare sau reparatie
  • Cunoasteti bine uneltele cu care lucrati: identificati caracteristicile de siguranta ale uneltelor si echipamentelor inainte de utilizarea lor, cum ar fi intreruperea de siguranta
  • Faceti o verificare rapida vizuala: inspectati uneltele si echipamentul sa fiti siguri ca sunt in ordine inainte de inceperea activitatii.
  • Evitati marginile: tineti mainile si degetele departe de marginile ascutite (lame, cuie proeminente etc ).
  • Marimi: selectati acele unelte care sunt ergonomice (marimea corecta, usoare si cu caracteristici de tip anti-alunecare, anti-vibratii etc)
  • Nu va ganditi la moda: in timpul lucrului nu purtati inele, bijuterii sau articole de imbracaminte care pot fi prinse de obiecte in miscare
  • Nu uitati sa va puneti manusi: alegeti si purtati manusile cele mai potrivite mainii dvs. Asigurati-va ca sunt manusile cele mai potrivite pentru munca pe care o prestati.

Ce fel de manusi aveti nevoie?

Uitati-va la manusile noastre inovative si performante  proiectate sa asigure maximum de protectie pentru muncitori.


Manusi protectie certificate EN388

SaveN72-065 002

 

 

         Manusi de protectie

EN 388: standard european de verificare a rezistentei manusilor la taiere, rupere, perforare, lucru cu obiecte ascutite

EN 388 determină performanța mănușilor de protecție împotriva a patru pericole primare:

  • tăieturi obiecte ascutite
  • perforări
  • sfasiere, rupere
  • abraziune.

Rezultatele testelor pentru acești factori sunt apoi transformate în evaluarea performanțelor mănușilor, fiind atribuit un numar in conformitate cu standardul realizat.

Se atribuie un număr de la 0 la 4 pentru perforare, rupere și abraziune și de la 0 până la 5 pentru rezistența la tăiere.

Standardul încearcă să reflecte pericolele pe care le suportă purtătorii de mănuși care isi desfasoara activitatea într-o gamă variata de industrii/ domenii .

Pentru a identifica mai usor de catre consumator gradul de performanta al manusilor, pentru o evaluare corecta a mediului in care este adecvat sa folosesti un anumit tip de manusi pe fiecare produs se imprima nivelul de performanta testat in conformitate cu factorii de risc exprimati mai sus.

 

  1. Testul clasic de taiere

Testul de tăiere – este folosit în evaluările EN 388 de mai bine de zece ani și este efectuat de o mașină care măsoară rezistența unui material la o lamă de tăiere. Simulează tăieturi repetate pe o anumită țesătură sau metal în aceeași poziție folosind o forță constantă. Acest lucru se face folosind o lamă similară unei roți de pizza, a unui tăietor circular care se rotește în sens invers și înainte, în jurul țesăturii, până când se taie.

Numărul de cicluri pe care mașina le completează înainte de a tăia materialul cat si o tesatura de referință pentru bumbac sunt utilizate  apoi pentru a determina indicele de rezistenta la taiere. Producătorul obține astfel un nivel de performanță între zero și cinci pentru mănușă.

Testul de taiere este un test adecvat pentru materiale rezistente la tăiere, este recunoscut ca fiind precis pentru tesaturile si materialele care nu contin urme de fibre de sticla, otel.

 

  1. Testul de tăiere TDM

Testul  de taiere TDM (tomodinamometru) implică o metodă de tăiere diferită. Această metodă este inclusă în standardul ISO 13997 și utilizează o lamă similară cu o lamă de ras în locul unei lame circulare. În loc să se aplice aceeași forță, testul TDM utilizează cantități crescătoare de forță pe o lungime de tăiere de 20 mm. Acest lucru expune țesătura la condițiile care au o probabilitate mai mare de a reflecta tipul de pericol de tăiere la locul de muncă, unde se întâlnesc rareori lame circulare rotative.

Cel mai mare avantaj al testului TDM este totuși faptul că se folosește de fiecare dată o lamă nouă, evitându-se astfel bluntarea sau lovirea lamei. Stabilirea unui nivel de tăiere și raportarea performanței vor fi, așadar, mai precise pentru o mănușă, confectionata chiar si din materiale cu urme de otel sau fibra de sticla.

 

  1. Efectul TDM

Necesitatea unor evaluări adecvate ale riscurilor și evaluări ale protecției mâinilor pentru a determina într-adevăr tipul de mănuși necesare angajaților și pericolele cu care se confruntă,  rămâne neschimbată. Testul ar putea contribui la asigurarea angajaților ca au ales cele mai potrivite tipuri de mănuși pentru locul de muncă.

Deoarece testul reflectă materialele folosite în fabricarea mănușilor moderne, evaluarea pentru a determina mănușile potrivite pentru pericolele cu care se confruntă purtătorul ar trebui să fie mai bună, iar clasificarea tăierii ar trebui să fie mai precisă. Aceasta ar putea duce la utilizarea unei mănuși mai potrivite, care, la rândul său, îi va menține pe angajați mai siguri.

Manusile certificate cu standardul EN388 ofera siguranta si protectie angajatilor, impotriva taierii, ruperii, perforare cu obiecte ascutite, rezistanta la frecari grele.

 


Manusi pentru orice activitate

Siguranta si protectia angajatului sunt esentiale, In functie de domeniul in care activezi, trebuie sa ai in vedere faptul ca protectia mainilor este foarte importanta, manusile de protectie trebuie sa fie incluse in componenta echipamentului tau de lucru.

Echipa On-Mobile va pune la dispozitie o gama larga de produse, manusi de protectie care sunt garantate si certificate conform normelor de protectia muncii.

Va oferim detalii despre standardele si gama variata a manusilor pe care le comercializam.

Standard EN407:Protectie impotriva caldurii si focului

  • rezistenta la caldura de contact
  • rezistenta la caldura de conventie
  • rezistenta la caldura radianta
  • rezistenta la picaturi mici de metal topit

Standard EN388: pericole mecanice

  • rezistenta la abraziune
  • rezistenta la taierea cu o lama
  • rezistenta la rupere
  • rezistenta la intepare

Standard EN374: protectie impotriva substantelor chimice

Standard EN374-1 : protectie impotriva pericolelor chimice

Standard EN12477: manusi de sudor

Standard EN374-2 : protectie impotriva microorganismelor periculoase

Standard EN1082: protectie impotriva taierii si ranirii prin intepare

Standard EN511:06:  protectie impotriva frigului

Standard EN60903: lucru sub tensiune

Standard EN61340: ESD- protectie aparatelor electronice impotriva fenomenului de descarcari electrostatice