Summit-ul de siguranță 2018: Organizați-vă pentru succesul în materie de siguranță!

Summit-ul de siguranță 2018: Organizați-vă pentru succesul în materie de siguranță!

 

Siguranța la locul de muncă este un subiect care de cele mai multe ori nu este luat in serios. Strategia de afaceri, planul, procesele si provocarile companiilor influenteaza adesea programul de siguranta implementat la locul de munca. Indiferent daca societatea dumneavoastra creste, se reduce, se transforma pentru o noua generatie sau pur si simplu incearca sa ramana pe linia de plutire intr-un climat de afaceri din ce in ce mai competitiv, intrebarea este daca una dintre prioritati ramane : “ Siguranta la locul de munca”?

Ca sa ne facem o idée despre importanta pe care o are sanatatea angajatului nostru putem porni de la rezultatele unor sondaje privind progresele inregistrate in domeniul sigurantei, luam in considerare unele dintre provocarile de rand indentificate pe piata muncii:

  • Compania face in prezent o transformare masiva, lucru care afecteaza personalul. Angajatii nu se mai concentreaza la locul de munca si astfel pot pierde din vedere pericolele evidente, fiind expusi unor riscuri majore
  • Transferul catre un mediu preponderent online, eficientizeaza afacerea, scade puterea de concentrare a angajatilor
  • Bugetul- in cazul in care compania nu dispune de fonduri suficiente pentru achizitionarea de echipamnete de proectia muncii sau a altor materiale legate de siguranta
  • Informari permanente si actualizate cu privire la siguranta si protectie muncii
  • Schimbarea mentalitatii si educarea angajatilor mai in varsta care trebuie sa inteleaga ca lucrurile nu se mai fac ca in trecut si trebuie sa se alinieze noului, tehnologiei.
  • Modificari, reglementari, standarde de calitate

Toate aceste provocari au un lucru in comun: Schimbare.

Indiferent daca schimbarile au legatura cu tehnologia, nivelurile de personal, reglementari sau regandirea strategiei de business, profesionistii sau responsabilii din domeniul sigurantei au ca sarcina principala sa fie la curent cu standardele de siguranta impuse pe piata muncii, sa convinga si sa implementeze notiunile de siguranta muncii, sa sutina excelenta in materie de siguranta in mijlocul obiectivelor in miscare ale strategiei de afaceri, tendintelor economice si proceselor in evolutie.

In calitate de angajat responsabil pentru domeniul sigurantei si protectia muncii , responsabilitatea principala este de a ghida eforturile companiei in domeniul sigurantei prin numeroase provocari si oportunitati cu care se confrunta compania atat interne, cat si externe. Cheia succesului este anticiparea impactului potential al strategiilor de afaceri, deciziilor manageriale , tendintelor din industrie privind siguranta si luarea unor masuri proactive pentru a garanta 100% ca angajatii nu sunt expusi riscului.

Expertiza in domeniul sigurantei nu este suficienta pentru a reusi sa implementati un program sigur si corect in ceea ce priveste protectia muncii. Trebuie sa va asigurati ca angajatii inteleg ceea ce li se comunica si trebuie sa aveti sprijinul conducerii companiei care trebuie sa va puna la dispozitie bugetul necesar pentru implementare.

La Summit-urile de securitate pentru protectia muncii principalul obiectiv este concentrat asupra factorilor organizationali care conduc la implementarea programului de protectie, sanatate si siguranta in munca. Participați la astfel de evenimente pentru a afla mai multe. Summit-ul de siguranță este liderul conferinței de siguranță , pentru a vă bucura de experiențe cheie, sesiuni generale bogate în informatii  vizate cu privire la  cele mai recente evoluții în materie de management al riscurilor și strategii practice pentru îmbunătățirea performanței în domeniul siguranței organizației dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *