Inlocuirea bocancilor de protectie

Inlocuirea bocancilor de protectie

In general se recomanda inlocuirea la fiecare 6 luni, insa criteriile pentru inlocuirea pantofilor si bocancilor de protectie sunt subiective, tinandu-se cont in mod special de uzura acestora. Insa atunci cand siguranta si sanatatea angajatului trebuie puse pe primul loc, cu atat mai mult angajatorul trebuie sa tina cont si sa ia in calcul optiunea de a schimba in mod regulat incaltamintea de protectie cu bombeu metalic sau cea cu talpa antialunecare.

Conditiile in care se recomanda inlocuirea imediata

In general, se recomanda inlocuirea bocancilor de protectie cu bombeu in cazul in care se constata deterioarea bombeului. Pentru bocancii cu lamela anti-perforare, inlocuirea imediata se recomanda daca a avut loc un impact puternic, sau daca lamela a fost solicitata intens.

Trebuie notat faptul ca, in cazul bocancilor de protectie cu bombeu de otel, deteriorarea bombeului se va putea observa mai bine decat in cazul bombeului din material compozit. Daca un obiect greu cade pe bombeul de otel al bocancului de protectie, bombeul de otel va fi vizibil deformat si nu va mai reveni la forma initiala. Pe de alta parte, bombeul din material compozit, isi va pastra forma chiar daca au fost deteriorat considerabil.

Pentru bocancii de protectie impermeabili sau cu talpa anti-chimica, din cauciuc sau PVC, in cazul in care se constata o separere intre partile de cauciuc sau PVC, sau taieturi sau sparturi, incaltamintea respectiva va trebui schimbata imediat pentru a proteja angajatul.

Aceleasi situatii exista si in ceea ce priveste bocancii de protectie anti-alunecare. O data ce talpa s-a uzat si devine neteda si fara aderenta, aceasta si-a pierdut eficienta si devine periculoasa in sine.

Pentru a se evita accidentele de munca, angajatorii trebuie sa puna la dispozitie incaltaminte adecvata sezonului si a conditiilor de munca, si aceasta trebuie inlocuita de fiecare data cand este cazul.

Inlocuirea branturilor, extinde durata de viata a bocancilor de protectie

Pentru toate tipurile de încălțăminte industrială, uzura generală este de obicei mult mai mare și mult mai rapidă decat pentru alte domenii de activitate. Acest lucru se datorează suprafețelor dure și sarcinilor de lucru implicate, care determină ca degradarea talpilor să aibă loc mult mai repede.

Partea de jos pentru încălțămintea industriala este fabricată de obicei din materiale absorbante de șoc, cum ar fi poliuretanul sau cauciucul. Multe din materialele pentru incaltamintea industriala de astăzi sunt de asemenea poliuretanice. Deoarece aceste materiale sunt uzate în majoritatea timpului, poate exista o pierdere a absorbției șocurilor și a echilibrului și a controlului mișcării. Acest lucru poate duce la creșterea oboselii și durerii musculare.

Pentru a ajuta la depășirea acestei dureri și pentru evitarea starilor de  oboseală care apar frecvent datorita gradului mare de uzura pe care il are incaltamintea, branturile de înlocuire a socurilor  pot fi de mare folos. Pentru a oferi angajatului un confort maxim și o absorbție a șocurilor, alegerea branțului poate avea o importanță capitală. Talpa trebuie construită folosind o spumă sau un gel moale și nu greu, mai precis spumă de memorie între 25 și 45 durometru. Spuma de memorie este sensibilă atât la temperatură, cât și la presiune și se adaptează automat, permițându-i să se comprime și să revină dinamic cu fiecare pas al ciclului de mers pe jos. Un suport de arc cu contur moale și o ceașcă de toc de adâncime într-un branț sunt, de asemenea, necesare pentru a asigura controlul și echilibrul mișcării, care pot fi pierdute în timp ce purtați încălțăminte mai uzata. Folosirea branțului corect de înlocuire împotriva oboselii poate, prin urmare, să extindă durata de viață a încălțămintei industriale. Branturile interioare ar trebui să fie înlocuite cel puțin în același timp cu încălțămintea, dar chiar și mai devreme, dacă acest lucru este justificat.

Inlocuieste incaltamintea pentru siguranta ta

În concluzie, datorită naturii și calităților unice ale încălțămintei industriale, care contribuie la sănătatea și siguranța angajaților, se recomandă înlocuirea acesteia și a branțului său  într-un ciclu de șase luni sau dupa caz , in functie de gradul de uzura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *