Rămâi confortabil în timpul iernii

 

Rămâi confortabil în timpul iernii

 

Conditiile de lucru in anumite domenii  devin și mai dificile în timpul lunilor de iarnă. Temperaturile scăzute, ploaia  si zăpada pot conduce la condiții extrem de alunecoase și periculoase, precum si la un discomfort fizic, picioare reci și umede.

Când faceți cumpărături pentru cizme sau bocanci de lucru de iarnă, știți déjà ce caracteristici trebuie sa indeplineasca?  Care sunt cele mai scăzute temperaturi în care lucrați? Cât timp veti petrece  în aer liber? Cât de multa zăpadă / ploaie ajungeîn mod obișnuit în zona dvs. de lucru? Ce fel de muncă veți face în aceste condiții?

Trei categorii principale pe care trebuie să le țineți minte în timp ce faceți cumpărături pentru încălțămintea de siguranță de iarna includ: impermeabilitatea, căldura și confortul.

Hidroizolarea

 

Pentru  confort si stabilitate in lunile de iarna esentiala este impermeabilitatea.

Cele mai multe cizme impermeabile sunt construite cu o captuseala speciala din piele care creeaza o bariera de umiditate, aceasta ajutand la imbunatatirea respiratiei piciorului.

Membranele impermeabile din material specific,  sunt un adaos pentru multe branduri de incaltaminte atunci cand vine vorba despre protectie impotriva apei, a umezelii.

Construcția Welt esteîn general preferată pentru cizme impermeabile. De cele mai multe ori veti vedea cizme folosind un Goodyear® Welt Construction cunoscut pentru longevitatea si durabilitatea acestuia. Construcția de lame asigură durabilitate pentru încălțăminte, deoarece tălpile superioare și interioare sunt îmbinate împreună cu o bandă din piele sau cu un braț din piele. Talpa este apoi cusută prin țesătură. Acest process permite cizmelor să fie ulterior reparate, extindând astfel longevitatea încălțămintei.

De asemenea, este important să vă mențineți și să vă condiționați încălțămintea pentru o viață mai lungă. Tratați pielea cu ulei de nurcă sau cu produse special  pentru a menține materialele suple  și rezistente la apă. Păstrați-vă incaltamintea într-un loc curat și uscat pentru a reduce mirosurile și pentru a păstra pielea.

 

Căldură

Chiar dacă precipitațiile sunt la limită, temperaturile sub zero grade pot fi extrem de periculoase pentru extremități. Incaltamintea de protectie se alege de obicei cu protectie din otel, insa aceasta alegere traditionala nu este tocmai potrivita pentru sezonul rece.  In timp ce picoarele dumneavoastra nu sunt expuse frigului , insertia din otel conduce la un transfer de caldura si degetele de la picioare sunt mai reci. Pentru un confort sporit pentru incaltamintea de protectie puteti opta pentru material din fibra de carbon sau Kevlar. In conformitate cu normele de protectie impuse sunt si bocancii cu bombeu compozit care in sezonul rece  asigura un confort sporit si sunt mai caldurosi. In plus protectia non metalica este indicata si pentru lucratorii care muncesc intr-un mediu in care nu au voie cu metal.

Incaltamintea cu izolatie interioara este calduroasa si ofera un confort sporit piciorului.

Multe companii producatoare de incaltaminte proiecteaza o tehnologie inovatoare proprie pentru a satisface nevoile clientilor. De exemplu Thinsulate ™, produs de 3M ™, este o izolatie  des folosita, care este mai subtire decat cea din fibre de poliester cu care eram obisnuiti. Eficacitatea sa provine din densitatea crescută a fibrelor comparativ cu izolația tradițională. La fel ca cea mai mare parte a izolației, spațiul dintre fibre nu numai că reduce fluxul de aer, ci și permite evacuarea umezelii. Este disponibilă și o izolație ușoară și durabilă din punct de vedere ecologic, realizată din cărbune și bambus, care oferă căldură  pentru o gama de temperaturi extreme. O căptușeală cu  protecție termică poate fi de asemenea benefică în lunile mai reci.

 

Confort

 

Urmând câteva sugestii simple atunci cand alegeti sa  cumparati  cizme sau bocanci de lucru, acestea pot aduce o mare diferență în confort. Picioarele tind să se umfle pe tot parcursul zilei, asa ca puteti opta sa alegeti incaltamintea seara, cumparand on-line, consultandu-va de un tabel cu marimi. In plus puteti opta pentru achizitia unor sosete de lucru care sa ajute la mentinerea picioarelor uscate.

Șosetele din materiale cum ar fi lâna de merino, pot ajuta la menținerea picioarelor uscate în timp ce stau calde. Lana Merino este o fibră naturală care oferă atât avantaje impotriva umiditatii, cât și beneficii de gestionare a mirosurilor. Este extrem de moaleși o opțiune excelentă pentru piele sensibilă. Cu o buna respirabilitate și foarte absorbantă, lâna de merino tine umezeala departe de picioare, ajutând la păstrarea picioarelor uscate și reducerea iritațiilor.

Ramai confortabil in timpul iernii, fa alegerea corecta pentru confortul picioarelor tale!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *